Πεντανόστιμο, μυρωδάτο και εντελώς “χειμωνιάτικο”, αφού έχει τα αρώματα ενός φρούτου, από τα πιο χαρακτηριστικά της εποχής, αυτό το κείκ μανταρίνι είναι πανεύκολο και θα το λατρέψετε! Σας είπα και το βασικότερο; Δεν έχει μέσα καθόλου ζάχαρη 🙂
Λοιπόν, αυτό το κέικ ήταν μια έμπνευση της στιγμής. Το έφτιαξα ένα απόγευμα, πού ήρθε απρόοπτα κόσμος στο σπίτι, με ό,τι υλικά είχα στο ψυγείο μου!
Τελικά, όμως, ήταν από τις εμπνέυσεις, που “βγήκαν” και φυσικά δε θα μπορούσα να μην το μοιραστώ μαζί σας.
Υλικά:
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
3 αυγά
1 μικρό ποτηράκι ελαιόλαδο (δεν είχα βιταμ, ούτε βούτυρο)
1 μικρό ποτηράκι φρουκτόζη (μπορεί να γίνει και με στέβια ή με μέλι, για ακόμη πιο υγιεινή επιλογή)
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
Χυμός από 5 μανταρίνια
Εκτέλεση:
Χτύπησα στο μίξερ για 2 λεπτά το λάδι με τη φρουκτόζη, πρόσθεσα τα αυγά και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ.
(Μέσα στο αλέυρι είχα ανακατέψει τη βανίλια και το μπέικιν).
Στο τέλος πρόσθεσα και τον χυμό από τα μανταρίνια και χτύπησα όλα τα υλικά μαζί.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά!
Αυτό ήταν! Ζουμερό (ίσως και λόγω του ελαιόλαδου), μυρωδάτο και αφράτο!
Δοκιμάστε το και καλή επιτυχία!