Θα σας πω ένα μυστικό! Φέτος για πρώτη ανακάλυψα τα σπιτικά παγωτά με φρούτα και δε μπορώ να σταματήσω να τα φτιάχνω! Τελευταία μου συνταγή; Το παγωτό μπανάνα-κεράσι!
Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε η συνταγή μου για παγωτό σοκολάτα μόνο με μπανάνες (δεν υπάρχει ούτε ένας φίλος μου, που τη δοκιμάσε και δεν τρελάθηκε!) αποφάσισα να το πάω ένα βήμα παραπέρα και να προσθέσω περισσότερα φρούτα για να πετύχω νέες γεύσεις!
Όπως καταλάβατε, στην ουσία πρόκειται για την ίδια συνταγή, απλά με την προσθήκη κερασιών! Η γεύση είναι σαν παγωτό βατόμουρο και περιττό να σας πω, πως και αυτήν την λάτρεψαν τα μικρά μου πιτσιρίκια!
Πάμε να την κάνουμε;
Υλικά:
Μπανάνες ώριμες
Κεράσια καθαρισμένα από το κουκούτσι
Εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
Γάλα φρέσκο
Μέλι (προαιρετικά)
Σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
Πάρτε τις μπανάνες, κόψτε τις σε ροδέλες και βάλτε τις στην κατάψυξη, πάνω σε λαδόλλα (για να μπορέσετε να τις ξεκολλήσετε εύκολα) ώστε να παγώσουν για μία ώρα. Με τον ίδιο τρόπο παγώστε και τα κεράσια.
Πάρτε τα φρούτα και λιώστε τα σε ένα μίξερ.
Προσθέστε γάλα όσο χρειάζεται (με το μάτι) μέχρι να γίνει ένα μείγμα, που μοιάζει με παγωτό.
Προσθέστε τη βανίλια (απο το εκχύλισμα 2-3 σταγόνες, από τη σκόνη μισό κουτάκι) και αν θέλετε και λίγο μέλι, γιατί το κεράσι το κάνει κάπως πιο ξυνό.
Σερβίρετε σε μπολ και περιχύστε με τις σταγόνες σοκολάτας ή τους ξηρούς καρπούς!
Καλή απόλαυση!