Αγαπημένη συνταγή της γιαγιάς (εννοείται), την οποία όμως μπορούμε να κάνουμε όλες οι κόρες και εγγονές (χαχα) μιας και πρόκειται για μια πανεύκολη μηλόπιτα με σίγουρη επιτυχία!
Η μηλόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά παγκοσμίως και φυσικά αυτό δεν είναι τυχαίο.
Νόστιμη και μοσχοβολιστή αποτελεί μία τέλεια πρόταση για συνοδευτικό στον καφέ μας, αλλά και μια πολύ ωραία ιδέα για παιδικά πάρτυ και επισκέψεις φίλων των παιδιών μας στο σπίτι! Τα σπιτικά υλικά, που θα χρησιμοποιήσουμε και φυσικά τα μήλα κάνουν την μηλόπιτα ένα από τα πιο κατάλληλα γλυκά για τα παιδάκια μας, αφού συνδυάζουν το γλυκό με το φρούτο!
Η συγκεκριμένη συνταγή, μάλιστα, είναι τόσο εύκολη και γρήγορη, που θα σας βγάλει αμέσως από τη δύσκολη θέση του «τι να κάνω τώρα», όταν έχετε απρόσμενες επισκέψεις ή απλά…όρεξη για γλυκό!
Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά:
¾ του ποτηριού λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
5-6 μήλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια (περίπου τετράγωνα, όχι φέτες και όχι πολύ μικρά για να μη λιώσουν)
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου 500 γρ.) Το κοιτάμε με το μάτι, όσο πάρει
κανέλα (όση μας αρέσει)
Εκτέλεση:
Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά το λάδι, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι.
Μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
Θέλουμε το μείγμα μας να μη γίνει πολύ σφιχτό! Περίπου όπως το μείγμα για κέικ.
Σε μία άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα
Ρίχνουμε τα μήλα στο πρώτο μείγμα
Βάζουμε τα μήλα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Συμβουλή 1: Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε κάνουμε το ίδιο κόλπο, που κάνουμε με το κέικ. Βυθίζουμε ένα μαχαιράκι. Αν βγει υγρό, ψήνουμε λίγο ακόμη. Αν βγει στεγνό, είμαστε έτοιμοι!
Συμβουλή 2: Όταν φτιάχνουμε γλυκά, δεν ανοίγουμε ποτέ τον φούρνο πριν τα 30 λεπτά, για να μη μας «κάτσει»!
Καλή επιτυχία!!