Μένουμε σπίτι και ετοιμάζουμε μία τέλεια συνταγή για κέικ χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά και με φανταστική γεύση, που θα λατρέψουν τα μικρά! Μπορεί να γίνει με μπανάνες ή και χωρίς!
Όπως οι περισσότερες συνταγές, που θα βρείτε στην παρέα μας, έτσι και αυτή προέκυψε μετά από δοκιμές και ανάλογα με τα υλικά, που βρίσκω κάθε φορά στο σπίτι.
Εδώ και καιρό ήθελα να βρω μια συνταγή για κέικ σοκολάτας χωρίς καθόλου ζάχαρη, που να αρέσει στα μικρά μου, γιατί ως γνήσιοι “σοκολατάκηδες” δεν τους ικανοποιούσε καμία, εκτός από τη συγκεκριμένη, που τη λάτρεψαν και δεν έμεινε ψίχουλο!
Πάμε να την κάνουμε;
Υλικά:
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πλάκα βούτυρο
2 ποτήρια γάλα
3/4 της κούπας μέλι (εγώ το θέλω σχετικά άγλυκο, αν εσείς το θέλετε πιο γλυκό βάζετε όλη την κούπα)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 βανίλια
4 κουταλιές της σούπας κακάο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το μέλι με το βούτυρο, το οποίο έχουμε μαλακώσει για μερικά δευτερόλεπτα στα μικροκύματα, με ένα κουτάλι και μετά χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι από λίγο. Στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια, το μπέικιν και το κακάο και αφήνουμε το μείγμα να χτυπηθεί για μερικά λεπτά ακόμη.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα, που έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Βγαίνει σχετικά υγρό και πεντανόστιμο! Τόσο απλό, τόσο τέλειο!
-Αν θέλετε να το κάνετε “μπανανοκέικ” δεν έχετε παρά να προσθέσετε στο μίξερ 4 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φετούλες.
Εμείς φτιάξαμε και τις δύο παραλλαγές και τις ψήσαμε σε 4 διαφορετικές φόρμες για ποικιλία 🙂
Καλή επιτυχία!