Ο κορμός της γιαγιάς!

Τριήμερο από αύριο και όταν έχουμε τριήμερα και άρα περισσότερο χρόνο στο σπίτι με την οικογένεια συνηθίζουμε, να φτιάχνουμε γλυκά!

Όχι μόνο γιατί λατρεύουμε να τα τρώμε (είμαστε γλυκατζήδες, τι να κάνουμε;), αλλά επειδή τρελαινόμαστε και να τα φτιάχνουμε!

Ένα από τα αγαπημένα γλυκά των παιδιών μου (και των περισσότερων παιδιών πιστεύω) είναι ο λατρεμένος σε όλους κορμός!

Άλλωστε πρόκειται για μία από τις πιο αγαπημένες γεύσεις, που στιγμάτισαν και τη δική μας παιδική ηλικία…

Και φυσικά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, ‘χειμωνιάτικα’ γλυκά, ιδανικό για κέρασμα σε επισκέψεις φίλων και παιδικά πάρτυ!

Πάμε να δημιουργήσουμε και να…νοσταλγήσουμε;

Εγώ θα σας προτείνω την συνταγή της γιαγιάς μας, που είναι μία από τις πιο εύκολες, γρήγορες και απολαυστικές!

Υλικά:

2 κουβερτούρες

½ πακέτο Βιτάμ ή βούτυρο

1/2 ποτήρι νερό ή γάλα (εγώ προτιμάω να βάζω γάλα)

1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη

2  πακέτα μπισκότα πτι μπερ

καρύδια (προαιρετικά, ανάλογα με την ηλικία από το παιδάκι σας, ώστε να μπορεί να το καταναλώσει και ανάλογα με το αν υπάρχει κάποια αλλεργία στην οικογένεια)

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βιτάμ.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό (ή το γάλα).

Τέλος, ρίχνουμε τα μπισκότα και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.

Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα της επιλογής μας και το αφήνουμε στο ψυγείο, για να παγώσει.

Στη φωτογραφία εμείς δεν το αφήσαμε καν, να προλάβει να παγώσει σωστά! Το καταβροχθίσαμε σχεδόν λιωμένο!

Καλή επιτυχία!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

3 comments

    1. Η κουβερτούρα είναι 125 γραμμάρια και το βιτάμ 250 γραμμάρια η συσκευσασία. Υπολόγισε με βάση αυτά. Καλή επιτυχία!

Comments are closed.