Τρουφάκια σίγουρα έχετε φάει στη ζωή σας. Σαν αυτό το τρουφάκι, όμως, το σούπερ σοκολατένιο, που γεμίζει στην κυριολεξία το στόμα σας και σας κάνει, να τρέχουν τα σαλάκια σας και να θέλετε να φάτε όλη την πιατέλα (αυτό θα πει περιγραφή έτσι, χαχα) σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει!
Δείτε την πανεύκολη, γρήγορη και υπέροχη συνταγή μου και ετοιμαστείτε, να ξετρελαθείτε και εσείς και όλοι, όσοι τη δοκιμάσουν!
Έτσι και αλλιώς τα τρουφάκια είναι ένα από τα κατεξοχήν χριστουγεννιάτικα και αγαπημένα μας γλυκά! Και επειδή ήρθε σαββατοκύριακο και άρα οι αγαπημένες μας μέρες για ζαχαροπλαστική και ήρθαν και οι γιορτές (τουλάχιστον στο σπίτι μας, αφού στολίσαμε εδώ και μια βδομάδα), ήρθε και η ιδανική ευκαιρία, για να τα απολαύσουμε!
Εννοείται, πως και αυτή η συνταγή, όπως και όλες όσες σας παρουσιάζω εδώ, είναι σπιτικές και φτιαγμένες με τα χεράκια μου (πράγμα που σημαίνει, πως όλες σας μπορείτε να τις κάνετε, γιατί ως γνωστόν δεν είμαι και ο θηλυκός Jamie Oliver! Καμία σχέση μάλιστα)!
Τη συγκεκριμένη συνταγή, όμως, μου την έδωσε η αγαπημένη μου και χρυσοχέρα θεία μου, Αλέκα και αυτό είναι σίγουρα ‘πιστοποιητικό’ επιτυχίας, γιατί όποιος φάει από τα χέρια της Αλέκας, απλά δεν το ξεχνάει ποτέ!
Σημειώστε, λοιπόν!
Υλικά:
1 κουβερτούρα
½ πλάκα Βιτάμ
1 ποτήρι γάλα (μπορεί να γίνει και με νερό, αντί για γάλα, αλλά με γάλα έχει πιο γεμάτη γεύση)
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1 ½ με 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (με το μάτι γίνεται αυτό, αν μας φαίνεται πολύ μαλακό το μείγμα, προσθέτουμε και άλλα μπισκότα)
1 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά, ανάλογα με το αν το καταναλώσουν παιδιά και την ηλικία τους και με το, αν υπάρχει αλλεργία)
1/2 φλυτζάνι κονιάκ (εννοείται μόνο, αν δεν το καταναλώσουν παιδιά).
Αυτό που κάνω εγώ είναι, να το κάνω μισό-μισό. Πχ σε περίπτωση γιορτής, κάνω μισή ζύμη σκέτη για τα παιδάκια και μισή με κονιάκ για τους γονείς, γιατί όσο και να πούμε ‘χαρίζει’ λίγο στη γεύση!
Σοκολατένια τρούφα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το Βιτάμ στο μάτι. Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, να λιώσει και αυτή.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα.
Σε μία λεκανίτσα κουζίνας σπάμε τα μπισκότα, ρίχνουμε τα καρύδια, το κονιάκ (αν το βάλουμε) και το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να σφίξει το μείγμα.
Τα πλάθουμε και τα βουτάμε στην τρούφα.
Βουτάμε στην απόλαυση!!
Εννοείται, πως πρόκειται για ιδανική συνταγή για παιδικά πάρτυ, γιορτούλες, επισκέψεις φίλων, αλλά και καθημερινά χριστουγεννιάτικα απογεύματα με ζεστό καφεδάκι…
Περιμένω τις εντυπώσεις σας…!
Θα τα δοκιμάσω σίγουρα! Τρελαίνομαι για τρουφακια ❤❤
Θα τρελαθείς σίγουρα και με τη συνταγή! Είναι εγγυημένη! 😉