Αλμυρό κέικ όνειρο με φέτα, παρμεζάνα και ελιές!!

 

Εντάξει, καλά τα γλυκά δεν λέω. Τα τιμάμε δεόντως οικογενειακώς! Πιστεύω, όμως, ότι οι συνταγές των «αλμυρών», αν είναι πετυχημένες, βάζουν κάτω σε νοστιμιά το πιο απολαυστικό γλυκό! Μία τέτοια θα σας παρουσιάσω σήμερα και δεν είναι καθόλου υπερβολή, αν σας πω, ότι θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας!

Ένα πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με φέτα, παρμεζάνα και ελιές είναι η συγκεκριμένη συνταγή, την οποία «δανείστηκα», όπως τις περισσότερες αγαπημένες μου, δηλαδή, από την χρυσοχέρα θεία μου, τη θεία Αλέκα!

Μία υπέροχη πρόταση: για πιάτο σε μπουφέ, για επίσκεψη με φίλους, για παιδικό πάρτυ, για πρωινά με την οικογένεια το Σαββατοκύριακο, αλλά και για καθημερινό κολατσιό και απογευματινό στο σχολείο ή και τη δουλειά μας! Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και είναι απλά πανεύκολο για να γίνει!

Υλικά:

350 γρ. Βούτυρο λιωμένο

40-50 γρ. Ζάχαρη καστανή

6 αυγά

400 γρ. Αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

250 γρ. Φέτα σε κομματάκια

250 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο αλμυρό τυρί της αρεσκείας σας, επίσης σε κομματάκια

200 γρ. Ελιές της αρεσκείας σας σε ροδέλες

λίγη ρίγανη (προαιρετικά)

 

Σημείωση: Τα τυριά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλα της επιλογής σας, να βάλετε περισσότερα από δύο ή και μόνο ένα είδος. Απλά υπολογίστε αναλόγως τα γραμμάρια.

Extra tip: Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια ντομάτας και γαλοπούλας! Το έχω δοκιμάσει και βγαίνει εξίσου νόστιμο!

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά με μία ώρα.

Σημείωση: Τις ελιές πριν τις προσθέσουμε, τις στραγγίζουμε από τα υγρά τους και τις αλευρώνουμε, γιατί αλλιώς θα κάτσουν στον πάτο του κέικ!

Αυτό ήταν! Πανεύκολο, γρήγορο και απολαυστικό!

Καλή επιτυχία!!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!