Ψάχνετε νόστιμες και εύκολες ιδέες για παιδικά πάρτυ; Για finger food σε βαφτίσεις, τώρα που άνοιξε η σεζόν; Για κολατσιό στο σχολείο; Ή απλά για Κυριακάτικους καφέδες και τραπέζια με φίλους; Σας έχω την τέλεια ιδέα! Πεντανόστιμες και τραγανές φλογέρες της γιαγιάς! Δείτε την πανεύκολη συνταγή μας!
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι και εύκολη και γρήγορη και με ελάχιστα υλικά και σας υπόσχομαι, πως θα την λατρέψετε και θα την κάνετε συνέχεια!
Πάμε να τη φτιάξουμε!
Υλικά:
2 αυγά
¼ κιλού τυρί φέτα
¼ του κιλού ανθότυρο
λίγο πιπέρι
λίγο λάδι
φύλλο κρούστας ένα πακέτο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και ρίχνουμε μέσα τη φέτα τριμμένη με το χέρι και ανακατεύουμε.
Συμβουλή: Αν το μείγμα είναι νερουλό, ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι ψιλό. Αν βγει πολύ σφιχτό, ρίχνουμε λίγο γάλα. Σκοπός μας είναι να γίνει ένα μαλακό μείγμα.
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Παίρνουμε τα φύλλα και τα χωρίζουμε σε τρεις λωρίδες.
Παίρνουμε μία μία τις λωρίδες και τις περνάμε ελαφρώς με λάδι με ένα πινέλο.
Στη μια άκρη βάζουμε μία κουταλιά γεμάτη του γλυκού από τη γέμιση.
Αρχίζουμε και τις τυλίγουμε σε ρολό.
Όσο τυλίγουμε, διπλώνουμε και από τα πλάγια, για να μη φύγει η γέμιση.
Βάζουμε τις φλογέρες σε ταψάκι με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους.
Μόλις τοποθετήσουμε όλες τις φλογέρες στο ταψί, τις περνάμε με λίγο λάδι και ένα πινέλο. Αλλιώς, μπορούμε να τις περάσουμε με 1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα ή νερό.
Αφού τις αλείψουμε, τις τρυπάμε από 2-3 φορές την καθεμία με τη μύτη από ένα μαχαιράκι!
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Εξτρά συμβουλή: Αν θέλουμε, τις ίδιες φλογέρες μπορούμε να τις κάνουμε και με σπανάκι, ή ακόμη και με κιμά, τον οποίο έχουμε πρώτα τσιγαρίσει! Όπως και να τις κάνουμε, βγαίνουν εξαιρετικές!
Καλή επιτυχία!!
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή και πραγματικά εύκολη!