Φασολάκια…αλλιώς!

Μεγάλη Εβδομάδα και όλοι μας αναζητάμε νηστίσιμες και νόστιμες συνταγές για αυτές τις ημέρες. Αυτό, που θα σας προτείνω σήμερα είναι μία παραλλαγή της γνωστής και αγαπημένης μας συνταγής για φασολάκια! Φασολάκια αλλιώς, λοιπόν!

Στην ουσία πρόκειται για τη γνωστή συνταγή για λαδερά φασολάκια, μόνο που αντί για πατάτες ή οτιδήποτε άλλο, θα βάλουμε…τραχανά!

Δοκιμάστε το και πραγματικά η γεύση θα σας εκπλήξει!

Πάμε να την ετοιμάσουμε!

Υλικά:

Φασολάκια (1 κιλό)

1 κρεμμύδι ξερό

3-4 ντομάτες

Λάδι

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Τραχανάς (1 κούπα)

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα γλυκιά σε σκόνη. Προσθέτουμε την ντομάτα, που έχουμε λιώσει στο μούλτι και λίγο νερό, ίσα να σκεπαστεί το φαγητό.

Καπακώνουμε το φαγητό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Στο τελευταίο 5λεπτό προσθέτουμε τον τραχανά. Όταν σβήσουμε το μάτι ανακατεύουμε και αφήνουμε στο μάτι το φαγητό άλλα 10 λεπτά, με σβηστή φωτιά!

Έτοιμο, πανεύκολο και λαχταριστό!

Extra tip: Φροντίστε να ανακατεύετε συχνά, για να μην κολλήσει οι τραχανάς!

Σερβίρετε με τυράκι φέτα (αν και είναι εξίσου νόστιμο και σκέτο), φρέσκο ψωμάκι και…καλή απόλαυση!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!