Χωριάτικη πρασο/σπανακο/κοτόπιτα όνειρο με σπιτικό φύλλο!

 

Θέλατε πάντα να κάνετε και εσείς μία πίτα με ‘δικό σας’, σπιτικό φύλλο, αλλά σας φαίνεται δύσκολο; Σας έχω την τέλεια συνταγή για μία υπέροχη, χωριάτικη πίτα με πράσο, σπανάκι και κοτόπουλο, σε 5 μόλις βήματα! Και θα βγει τόσο τέλεια και τόσο νόστιμη, που όλοι θα μιλάνε για το πόσο καλές μαγείρισσες είστε!

Πρόκειται για μία πεντανόστιμη και σούπερ θρεπτική πίτα, ιδανική για τη διατροφή των παιδιών, που αποτελεί και μια σούπερ ιδέα για σπιτικά τραπέζια, επισκέψεις και παιδικά πάρτι! Και σας υπόσχομαι, πως θα γλείφετε τα δάχτυλά σας και εσείς και τα παιδάκια σας!

Ένα πράγμα θα σας πω μόνο. Τα δικά μου παιδιά γενικά δεν πολυσυμπαθούνε τις πίτες. Μόλις δοκίμασαν, όμως, τη συγκεκριμένη (η συνταγή από τα χεράκια της θείας Ουρανίας – με μάστερ στις πίτες, χαχα-), έγλειψαν και το πιάτο!

Τι κάθεστε; Σημειώστε γρήγορα τα υλικά!

Για τη ζύμη:

  • 700γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
  • 500 ml νερό
  • λίγο πιπέρι

Για τη γέμιση:

1) ½ κιλό πράσο

2) ½ κιλό σπανάκι

3) ½ κιλό κοτόπουλο

4) ½ κιλό τυρί φέτα ή λευκό αγελαδινό (αν δε θέλετε την έντονη γεύση τη φέτας)

5) λίγο λαδάκι

6) λίγο πιπέρι

7) 1-2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό

8) δύο αυγά

9) 1 κρεμμύδι ξερό

 

Εκτέλεση:

Για το φύλλο:

1) Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία λεκανίτσα μαζί με το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα!

2) Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και τα ανοίγουμε με έναν πλάστη σε 4 όμοια φύλλα.

Για τη γέμιση:

3)  Βράζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομματάκια.             Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σπανάκι            σε λίγο λαδάκι και μετά αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.

4) Αλείφουμε ένα ταψάκι με λάδι και στρώνουμε το ένα     φύλλο. Ξανά αλείφουμε με λάδι και στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και μετά στρώνουμε και τα άλλα δύο φύλλα με λάδι ανάμεσα και από πάνω.

5)Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα!

Καλή επιτυχία!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας!

 

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

8 comments

  1. Πω πω έχεις βάλει σκοπό να μας τρέχουν τα σάλια κάθε μερα;;; (Χαχα μην με παρεξηγείς ξέρεις σε ποια κατάσταση βρίσκομαι) τα λες τόσο απλά & όμορφα που θα τολμήσω να την κάνω! & βλέπουμε… καλοφάγωτη

    1. χαχα ξέρω ξέρω! Τα σάλια είναι λογικό, να σου τρέχουν με όλα, αν και η συγκεκριμένη συνταγή το αξίζει! 😉 Να την τολμήσεις και θα με θυμηθείς!

  2. Σαν το χειροποίητο φύλλο δεν έχει. Πολλές φορές το φοβόμαστε αλλά αν το επιχειρήσουμε μια φορά μετά δεν θα ξαναθέλουμε το έτοιμο. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!

  3. Άννυ, το φύλλο το ανοίγεις με τη βέργα ή με τον χοντρό πλάστη? Και κάτι αλλο: αν είμαστε τεμπελες όπως εγώ μπορούμε να ζυμωσουμε τη ζύμη στο μίξερ?

    1. Το ανοίγω με χοντρό πλάστη. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω δοκιμάσει με το μίξερ, αλλά θα σου πρότεινα να το κάνεις και αν πετύχει να μας το πεις, να το κάνουμε και εμείς: 🙂

  4. Ok δεν το έχω με το φύλλο αλλά είναι μια ωραία ιδέα να αξιοποιήσω κοτόπουλο που περισσεύει!

    1. Ούτε εγώ το έχω γενικά. Αλλά αυτή η συνταγή μου φάνηκε εύκολη! Ωραία ιδέα αυτή με το κοτόπουλο. Αν, βέβαια, καταφέρει να περισσέψει… 😉

Comments are closed.