Είτε για σχολικό σνακ, είτε για τη βόλτα, είτε για την παραλία, τώρα που καλοκαίριασε κι αρχίσαμε τις βουτιές, είτε ακόμη και ως συνοδευτικό σε φαγητά και τύπου παξιμαδάκι για τις σαλάτες, τα κρουτόν είναι μία τέλεια ιδέα, που ταιριάζει πάντα και παντού! Και τι καλύτερο, από το να κάνουμε τα δικά μας σπιτικά κρουτόν;
Σίγουρα πιο υγιεινά, αλλά και πιο “ελαφριά” από αυτά του εμπορίου τα σπιτικά κρουτόν είναι τέλεια και για έναν ακόμη λόγο! Είναι ο καλύτερος τρόπος, για να αξιοποιήσεις ψωμάκια που ξεράθηκαν ή κουλούρια Θεσσαλονίκης, που σκλήρυναν.
Κάπως έτσι μου ήρθε και μένα η ιδέα. “Ξέμεινα” με μπόλικα κουλούρια και ψωμάκια για σάντουιτς, που είχα αγοράσει από τον φούρνο για σνακ στην παραλία, αλλά τελικά δεν φαγώθηκαν. Κι επειδή το να πετάω φαγητό είναι κάτι, που δεν θέλω καθόλου για πολλούς λόγους, η ιδέα των σπιτικών κρουτόν “έσκασε” ξαφνικά και μπορώ να πω ότι μου άρεσε τόσο το αποτέλεσμα, που σκέφτομαι να μην ξανααγοράσω του εμπορίου!
Η διαδικασία; Πανεύκολη και γρήγορη!
Κόβουμε σε ροδέλες το κουλούρι και τα ψωμάκια με ένα μεγάλο και κοφτερό μαχαίρι.
Απλώνουμε τα κρουτόν σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε ό,τι μπαχαρικό μας αρέσει. Εγώ βάζω χοντρό αλάτι, πάπρικα, ρίγανη, αποξηραμένο κρεμμύδι και σκόρδο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα και είμαστε έτοιμοι!
Καλή σας απόλαυση!