Λαχταριστή και υπέροχη σπιτική πίτσα με πανεύκολη, χειροποίητη ζύμη!

Λατρεύετε την πίτσα; Τι Περίεργο! Χαχα! Μήπως βαρεθήκατε τις έτοιμες, ακριβές και ανθυγιεινές πίτσες και θέλετε να δοκιμάσετε μια πίτσα σπιτική, πεντανόστιμη, πολύ πιο υγιεινή και σίγουρα πιο οικονομική σε λίγη μόλις ώρα; Δοκιμάστε τη σούπερ συνταγή μου και σας υπόσχομαι, πως θα πετάξετε τα χαρτιά του ντιλίβερι σήμερα κιόλας!

Τη συγκεκριμένη συνταγή, μου την έδωσε μία φίλη μου πριν κάποια χρόνια. Στην αρχή, σκέφτηκα πως θα δυσκολευτώ και πως σίγουρα δε θα είναι τόσο εύκολη, όσο μου την παρουσίαζε! Τελικά, όμως, τη δοκίμασα και από τότε δεν την αλλάζω!

Είναι ιδανική πρόταση για Σαββατιάτικα ή Κυριακάτικα μεσημεράκια και βραδάκια, τέλειο για παιδικά πάρτυ και γιορτές, αλλά και μια σούπερ βολική επιλογή για απροειδοποίητες επισκέψεις για φαγητό, μιας και γίνεται πολύ γρήγορα, με υλικά της επιλογής μας, που όλοι έχουμε στο σπίτι και μπορεί να μας βγάλει ωραιότατα από τη δύσκολη θέση του τι να μαγειρέψουμε την τελευταία στιγμή!

Μαζί με μια δροσερή μπυρίτσα, ένα κρασάκι (και χυμό για τους μικρούς μας φίλους) θα μείνουν όλοι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι!!

img_3529

img_3535

Πάμε να σημειώσουμε τα υλικά λοιπόν:

Για τη ζύμη (βγάζει δύο πίτσες)

  • ½ πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι γάλα ή νερό χλιαρό (εγώ το ζεσταίνω στο γκαζάκι για μερικά λεπτά)
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 ξηρή μαγιά σε φακελάκι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

Ένα μπουκάλι σάλτσα εμπορίου (αυτή, που λέει σπιτική), ή 2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες. Ρίχνουμε τη ντομάτα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με λίγο αλατάκι και πιπεράκι και μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη (για να σπάσει η ξινίλα) και τη βράζουμε κανονικά. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει, πριν τη βάλουμε στη ζύμη, για να μη τη χαλάσει. Καλύτερα ξεκινήστε με τη σάλτσα, για να είναι έτοιμη μέχρι να κάνετε τη ζύμη.

Μπορείτε, ωστόσο, να μη βράσετε καν τη σάλτσα και να τη βάλετε όπως είναι από το κουτί, προσθέτοντας απλά αλατοπίπερο και μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Αρχικά φοβόμουν να τη βάλω έτσι, αλλά τελικά βγαίνει εξίσου καλή!

Για τη γέμιση:

Ό,τι τραβάει η όρεξή σας! Εγώ συνήθως κάνω δύο παραλλαγές:

Χωριάτικη: τυρί φέτα τριμμένο με το χέρι, κρεμμύδι σε ροδέλες, πιπεριές σε ροδέλες, ντομάτα σε φέτες, ελιές σε ροδέλες και φετούλες σαλάμι αέρος

Κλασσική: τριμμένο γκούντα, πάλι πιπεριά σε ροδέλες, μανιτάρια, ζαμπόν ή γαλοπούλα, ή μπέικον.

Στην περίπτωση, που η πίτσα προορίζεται για παιδάκια, προτιμάω, σαν πιο υγιεινή επιλογή, αντί για αλλαντικά να βάλω κοτόπουλο. Το βράζω πρώτα και μετά το τρίβω πάνω από την πίτσα!

Εκτέλεση!

Στη ζύμη:

Ανακατεύω ένα ένα όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνω με το χέρι για μερικά λεπτά.

img_3511

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την απλώνω με έναν ξύλινο πλάστη, σε μία επιφάνεια, την οποία έχω αλευρώσει, για να μην κολλάει.

Αλευρώνω ένα ταψί και μεταφέρω προσεκτικά τη ζύμη, που άνοιξα, στο ταψί.

Σουφρώνω τις άκρες γύρω γύρω.

Βάζω μία κουταλιά από τη σάλτσα με την κουτάλα μαγειρέματος στη μέση της ζύμης και την απλώνω γύρω γύρω.

Προσθέτω ένα ένα τα υλικά σε στρώσεις και στο τέλος απλώνω το τυρί.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Θα δείτε με το μάτι, αν έχει λιώσει το τυρί και αν έχουν ψηθεί τα υλικά.

Αυτό ήταν!

Extra tip: Ελπίζω να μη σας φάνηκαν πολλά. Στα αλήθεια είναι πολύ απλή συνταγή και μόλις ‘της πάρετε τον αέρα’, θα έχετε σε λιγότερο από ώρα (όση ώρα, δηλαδή, κάνει και το ντιλίβερι) ολόφρεσκη πίτσα στο σπίτι σας!

Εκτός από αυτό, η διαδικασία της προετοιμασίας της είναι μια πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια! Οι μικροί μου βοηθοί λατρεύουν τόσο να συμμετέχουν, όσο και να απολαμβάνουν, όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες… 😉

img_3522

george

antony

Καλή επιτυχία!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

6 comments

  1. Κάνουμε την ιδια ζυμη !είναι πραγματικά εκπληκτική!

  2. Και γω αυτή τη ζύμη κάνω! μόνο που χρησιμοποιώ αλεύρι “Μαλακό” για να γίνει λίγο πιο τραγανή η βάση…

Comments are closed.