Σαββατοκύριακο με κρύο, χουχούλιασμα στο σπιτάκι μας με την οικογένεια και μια πεντανόστιμη συνταγή από την Ιταλία, λαχταριστή, αλλά και πολύ θρεπτική!
Μία αδυναμία έχω στο φαγητό. Τα μακαρόνια! Τα λατρεύω, όπως και να είναι μαγειρεμένα. Πόσο μάλλον τα μακαρόνια με ιταλικές συνταγές!
Μία συνταγή καθαρά ιταλική θα σας πω, λοιπόν, σήμερα, που μου την έμαθε ένας φίλος μου Ιταλός!
Για την ακρίβεια, μία συνταγή, που μαγειρεύουν οι Ιταλίδες γιαγιάδες τα Σαββατοκύριακα για την οικογένειά τους, την οποία έχω λατρέψει! Κοχύλια με μοσχάρι κοκκινιστό αλά ιταλικά!
Εύκολη, πεντανόστιμη και πολύ πολύ θρεπτική!
Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τα καρυκεύματα και να προσθέσει στο τέλος ο καθένας στο πιάτο του και έτσι γίνεται ένα τέλειο πιάτο και για παιδιά κάθε ηλικίας, νόστιμο και υγιεινό!
Είστε έτοιμοι να την φτιάξουμε;
Υλικά:
Μισό κιλό κρέας μοσχαρίσιο
Δύο πακέτα μακαρόνια κοχύλια
4-5 Φρέσκιες ντομάτες
1 πελτέ
1 κρεμμύδι ξερό
αλάτι και πιπέρι
λίγη πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο
τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο λαδάκι. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το μοσχάρι κομμένο σε μικρά-μικρά κομματάκια και το αφήνουμε να τσιγαριστεί, ρίχνοντας αλατάκι, πιπεράκι και λίγη πάπρικα.
Μόλις το θωρακίσουμε, ρίχνουμε χυμό από τις φρέσκιες ντομάτες (4-5 θα χρειαστούμε, ανάλογα με το μέγεθος) και ξαναρίχνουμε λίγο αλατάκι και πιπεράκι και μια κουταλιά ζάχαρη, για να σπάσουμε την ξινίλα της ντομάτας.
Προσθέτουμε νερό (δύο ποτήρια περίπου) και τον πελτέ.
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μοσχάρι να σιγοβράσει στη σάλτσα ντομάτας για 2-3 ώρες μέχρι να ΄λιώσει’.
Ένα τέταρτο πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν στη σάλτσα.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα!
Μιλάμε για όνειρο!
Καλή σας επιτυχία!!
Κοριτσάκι μου ιδια σχεδόν σκεψη ειχαμε!κ γω ετοιμαζω συνταγή με κοχυλες να ανέβει!φαίνεται πεντανοστιμο!!!!
Χαχα μου αρέσει που τα βλέπεις πάντα πρώτη! 😉 Θα τις δοκιμάσουμε και τις δύο λοιπόν!
Και εγώ μακαρονού και η συνταγή εκτός από εύκολη σίγουρα είναι και έξτρασούπερ λαχαριστή!!! Θα τη φτιάξουμε οπωσδήποτες Άννυ!!!!
Να την κάνεις! θα με θυμηθείς! 😉
Μια ερώτηση, όταν λέτε έναν πελτέ εννοείτε μία κουταλιά του γλυκού;
Εννοώ ένα πελτεδάκι μικρό. Στο σούπερ μάρκετ συνήθως τα πουλάνε σε μικρες συσκευασίες. Υπολογίστε περίπου μία γεμάτη κουταλιά της σούπας.