Τα θέλουμε όλα; Και πολύ καλά κάνουμε!
Ορίστε μία εύκολη, γρήγορη και υγιεινή συνταγή για πιτάκια τύπου κουρού πεντανόστιμα, μαλακά, αφράτα και ιδανικά…για όλα τα παραπάνω, αλλά και για κέρασμα σε γιορτή ή παιδικό πάρτυ! Και είπαμε…ψίχουλα καθόλου! Άρα μανούλες θα τα λατρέψετε!
Έχουμε και λέμε, λοιπόν!
Υλικά για τη ζύμη:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουτάλι της σούπας ξύδι
λίγο αλάτι
αλεύρι όσο πάρει
Υλικά για τη γέμιση:
2 αυγά
300 γρ. Αγελαδινό τυρί
200 γρ. Μυζήθρα
λίγο πιπέρι
ελάχιστο αλάτι (αν επιλέξετε κάποιο λιγότερο αλμυρό τυρί)
1 αυγό για την επάλειψη
Εκτέλεση
Σε μία βαθιά σαλατιέρα/κάδο μαγειρέματος αδειάζουμε το γιαούρτι. Στο ίδιο κεσεδάκι μετράμε το καλαμποκέλαιο.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και αρχίζουμε σιγά σιγά να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στο χέρι (ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σφιχτή).
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε στρόγγυλα πιτάκια. Βάζουμε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε πιτάκι και το κλείνουμε.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε από πάνω με το χτυπημένο αυγό και το ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180-200 βαθμούς (ανάλογα με το φούρνο). Δείτε μέχρι να πάρουν χρώμα από πάνω.
Tip: Εννοείται πως μπορείτε να επιλέξετε και διαφορετικά τυριά για τη γέμιση, ανάλογα με την προτίμησή σας!
Extra Tip: Αν περισσέψει γέμιση μπορούμε να την τηγανίσουμε και θα γίνει μια υπέροχη ομελέτα με τυρί!
Καλή επιτυχία!