Είτε νηστεύετε, είτε ψάχνετε για συνταγές με θαλασσινά, που να αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, σας έχω την καλύτερη πρόταση: Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι, που θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας!
Δε ξέρω για εσάς, αλλά εγώ η αλήθεια είναι ότι ψιλοζορίζομαι για να καταφέρω να κάνω τα μικρά μου, να φάνε ψάρι και θαλασσινά. Οπότε, αν βρω μια συνταγή που τους άρεσε, χοροπηδάω από τη χαρά μου και φυσικά σπεύδω να τη μοιραστώ μαζί σας! Γιατί ως γνωστόν…τα ωραία πρέπει να μοιράζονται!
Η συγκεκριμένη συνταγή, λοιπόν, όχι μόνο μας άρεσε (γλύψαμε και τα πιάτα!) αλλά είναι και εύκολη και θρεπτική!
Πάμε να την κάνουμε, λοιπόν;
Τι θα χρειαστείτε:
1 Χταποδάκι καθαρισμένο
2 κρεμμύδια
1-2 πακέτα κοφτό μακαρονάκι (ανάλογα πόσα άτομα είστε)
Ντομάτες για σάλτσα
λάδι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο
1 ποτηράκι ούζο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζουμε το χταπόδι για μισή ώρα με 40 λεπτά στη χύτρα με ελάχιστο λάδι και δυο κουταλιές της σούπας ξύδι.
Μόλις βράσει, αφαιρούμε το χταπόδι και στο νερό που έβρασε βράζουμε τα μακαρόνια, για να πάρουν γεύση.
Ακουμπάμε το χταπόδι σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε κομματάκια.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τα κομμάτια του χταποδιού.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο και μόλις τραβήξει τα υγρά, προσθέτουμε τη σάλτσα και μερικές κουταλιές της σούπας νερό (από αυτό που βράσαμε το χταπόδι).
Extra tip: Αν θέλετε, μπορείτε να το σβήσετε με λίγο ούζο!
Μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε!
Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο!
Καλή σας απόλαυση!