Μπρρρρ!!! Παρακρυώσαμε αυτές τις μέρες και ως γνωστόν τι θέλει ο άνθρωπος, όταν κρυώνει;…Σοκολάτα! Τι άλλο; Σας ετοίμασα, λοιπόν κι εγώ το απόλυτο σοκολατογλυκό, για να το απολαύσετε δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας ένα από τα κρύα απογεύματα, που μας έρχονται και να με θυμηθείτε! 😉
Για να πω την αλήθεια, αυτή τη συνταγή την έχω ανεβάσει και πιο παλιά. Πρόκειται για τον κλασσικό και αγαπημένο σε όλους μας κορμό της γιαγιάς!
Απλά, την περασμένη Κυριακή αποφασίσαμε να κάνουμε γλυκό με την κόρη μου και κάπως έτσι μου ήρθε μια ιδέα και σκέφτηκα να δοκιμάσω μία παραλλαγή της κλασσικής συνταγής! Και βγήκε τόσο σούπερ το αποτέλεσμα, που δεν άντεχα να μην τη μοιραστώ μαζί σας!
Την παλιά και κλασσική συνταγή μπορείτε να τη βρείτε εδώ!
Για να μη σας κουράζω, όμως, να ψάχνετε σας ξαναγράφω τα υλικά μαζί με την μικρή μου νέα ‘τσαχπινιά’!
Υλικά:
2 κουβερτούρες
½ πακέτο Βιτάμ ή βούτυρο
1/2 ποτήρι νερό ή γάλα (εγώ προτιμάω να βάζω γάλα)
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ. Αυτό λέει η κλασσική συνταγή. Εγώ, λοιπόν, στην παραλλαγή αντικατέστησα τα πτι μπερ με Oreo. Για την ακρίβεια έβαλα ένα πακέτο πτι μπερ και ένα oreo. Αν θέλετε μπορείτε να μη βάλετε καθόλου πτι μπερ. Απλά για πρώτη φορά, είπα να κινηθώ πιο ‘συντηρητικά’ και να το κάνω μισό μισό! Την επόμενη φορά θα το ‘μαυρίσω’ όλο! Χαχα
Εκτέλεση:
Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι σε μία λεκανίτσα κουζίνας.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και το Βιτάμ στο μάτι. Δε χρειάζεται μπεν μαρί. Λιώστε σε χαμηλή φωτιά πρώτα το Βιτάμ και μόλις μαλακώσει ρίξτε και την σοκολάτα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό (ή το γάλα).
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα. Ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα της επιλογής μας (στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα, για να βγει μετά πιο εύκολα ο κορμός).
Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζουμε και…απολαμβάνουμε!!
Μιλάμε για σοκόλαση! Σοκολατένιο, υπέροχο και απόλυτα Χριστουγεννιάτικο!
Δοκιμάστε το σήμερα κιόλας!
Extra tip: Για σκηνικά death by chocolate 😉 , λιώστε λίγη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και περιχύστε το γλυκό, αφού παγώσει πρώτα! Εντάξει! Τρέχουν τα σάλια μου μόνο που το σκέφτομαι!!
Καλή επιτυχία!!
Νομίζω είναι από τις πιο αγαπημένες και εύκολες συνταγές. Τα oreo πιστεύω πάντα κάνουν τη διαφορά, καλή απόλαυση!
Αυτό ακριβώς! Και αγαπημένη και εύκολη! Αυτό ακριβώς, που χρειαζόμαστε, δηλαδή! 😉