Αν υπήρχε ο όρος ‘comfort food’ στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη συνταγή σίγουρα θα άνηκε σε αυτές. Χοιρινές μπριζολίτσες στο φούρνο, μελωμένες και λαχταριστές με ρυζάκι, που θα λατρέψει κάθε -μικρό και μεγάλο- παιδάκι!
Εντάξει. Το να κάνουμε τα παιδιά μας να φάνε, δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση και το ξέρουμε καλά αυτό όλες οι μαμάδες. Ιδιαίτερα το κρέας πολλές φορές κάνουμε αγώνα για να το δοκιμάσουν απλά!
Σας υπόσχομαι, όμως, ότι τη συγκεκριμένη συνταγή θα τη λατρέψουν και θα σας τη ζητάνε ξανά και ξανά.
Και φυσικά αυτή τη συνταγή δεν είναι μόνο για παιδιά, αλλά είναι σίγουρο πως θα τη λατρέψετε μικροί και μεγάλοι, αφού είναι ιδανική για το καθημερινό μας τραπέζι, αλλά και για το Κυριακάτικο!
Σα συνοδευτικό στο συγκεκριμένο πιάτο ταιριάζουν σίγουρα και οι πατάτες (μη σας πω, δηλαδή, ότι ταιριάζουν ακόμη περισσότερο) αλλά επειδή ανάμεσα στις πολλές “πρωτιές” τους, τα δικά μου παιδιά είναι τα πρώτα παιδιά που δεν τρώνε πατάτες (ούτε τηγανητές, δεν υπάρχει αυτό που ζω!) αναγκάστηκα να το κάνω με ρύζι, μόνο για αυτούς!
Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Τι θα χρειαστείτε:
Μπριζόλες χοιρινές (μπορεί να γίνει και με μοσχαρίσιες, απλά το κρέας δε θα είναι τόσο μαλακό)
Μία κούπα ρύζι (ό,τι προτιμάτε)
Λάδι
Λεμόνι
Μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπήστε λίγο λάδι, με χυμό από λεμόνι, ρίγανη και μουστάρδα.
Απλώστε το μείγμα με ένα πινέλο πάνω από τις μπριζόλες και αφήστε τις καμία ωρίτσα να μαριναριστούν. Αν το κάνετε από το προηγούμενο βράδυ και μείνουν έτσι αρκετές ώρες, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο γευστικό.
Σε ένα ταψί απλώστε λαδόκολλα και τοποθετήστε πάνω τις μπριζόλες.
Προσθέστε λίγο νερό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον άερα στους 200 βαθμούς για ένα 40λεπτο περίπου, ανάλογα και με το φούρνο.
Στο μισάωρο γυρίστε τις μπριζόλες και προσθέστε το ρύζι. Αφήστε άλλο ένα τέταρτο.
Όταν βράσει το ρυζάκι σας και ροδοκοκκινήσουν οι μπριζόλες, είστε έτοιμοι!
Πριν το σερβίρετε, προσθέστε αλατοπίπερο και εξτρά στυμένο λεμονάκι!
Πεντανόστιμο, εύκολο και -σχετικά-γρήγορο!
Καλή επιτυχία!