Ρεβύθια αγαπημένα!

Δε ξέρω για τα δικά σας παιδιά, αλλά τα δικά μου, αν και δεν πολυσυμπαθούν τα όσπρια, για ρεβύθια τρελαίνονται! Έτσι, τα φτιάχνουμε πολύ συχνά και με πολλούς τρόπους! Ειδικά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα είναι μία από τις σίγουρες επιλογές μας!

Σήμερα θα σας δείξω την κλασσική συνταγή και πώς προτιμάμε να την τρώμε εμείς, γιατί μου το ζητήσατε στα μηνύματά σας, στον λογαριασμό μου στο instagram.

Ρεβύθια αγαπημένα, λοιπόν!

Υλικά:

1 συσκευασία ρεβύθια

1/2 κούπα ρύζι καρολίνα

1 κρεμμύδι ξερό

Λεμόνια

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι και κάρυ

Εκτέλεση:

Εγώ τα ρεβύθια τα κάνω στη χύτρα, γιατί θέλουν αρκετή ώρα για να μαλακώσουν. Μάλιστα, στη χύτρα δε χρειάζεται καν να τα μουλιάσετε.

Γεμίζω τη χύτρα ως τη μέση με νερό, το βάζω να βράσει και όσο ακόμη το νερό είναι κρύο προσθέτω τα ρεβύθια. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ξαφρίζω και στη συνέχεια προσθέτω το κρεμμύδι, που έχω λιώσει στο μούλτι, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Κλείνω τη χύτρα και μόλις σφυρίξει, χαμηλώνω φωτιά και βράζω για μία ώρα (40 λεπτά, αν έχω μουλιάσει τα ρεβύθια πριν).

Μόλις σβήσω τη φωτιά, αφήνω να φύγει ο ατμός, ανοίγω το καπάκι, ρίχνω το ρύζι, ανακατεύω και ξανακλείνω το καπάκι. Αφήνω έτσι το φαγητό στη χύτρα, πάνω στο μάτι, αλλά χωρίς να είναι αναμμένο, για 10 λεπτά.

Στο 10λεπτο ανοίγω το καπάκι, το ρύζι έχει γίνει και το φαγητό μας είναι έτοιμο! Σερβίρω με φρεσκοστυμμένο λεμόνι, λίγο εξτρά λαδάκι, ζεστό, σπιτικό ψωμάκι, ελίτσες ό,τι άλλο συνοδευτικό θέλω!

*Μη ξεχάσετε να βάλετε και λίγο κάρυ στο πιάτο! Απογειώνει πραγματικά τη γεύση!

*Αν χρησιμοποιήσετε κατσαρόλα, πρέπει οπωσδήποτε να μουλιάσετε τα ρεβύθια σας σε νερό για μερικές ώρες πριν το μαγείρεμα και να τα σιγοβράσετε για ένα δίωρο περίπου.

Η συνταγή για το πανεύκολο, σπιτικό ψωμάκι είναι εδώ!

Καλή απόλαυση!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!